KURALLAR

SouLSociety Guild Topluluk Kuralları

AŞAĞIDAKİ KURALLARA AYKIRI HAREKET ETMEKTE ISRARCI OLAN ÜYELERİN SOULSOCIETY İLE OLAN İLİŞİĞİ KESİLİR!

Temel Kurallar!

TK-1 Diğer üyelere ve guild dışındaki oyunculara karşı guildimizin adını kirletecek şekilde rahatsız edici davranışlarda bulunmak.
TK-2 Uygunsuz İçerik, Hakaret, Dil, Din, Irk ve Siyaset ile ilgili paylaşımlarda ve söylemlerde bulunarak insanları provoke etmek ve propaganda yapmak.
TK-3 Guild chatinden spam (sürekli ard arda aynı mesajları yazmak) yapmak, aşırı laubali tavırlada bulunmak ve topluluk kurallarına uymamak.
TK-4 10 günden fazla bilgi vermeden oyuna girmemek.
TK-5 İllegal yollardan oyun içinde kazanç sağlamak. Bot, Hile vb. programlar kullanmak. (Mouse ve Klavye Makrosu bunlara dahil değildir.)
TK-6 Sürekli aynı parti ile dungeona girmek ve gruplaşmak.
TK-7 Topluluk içinde diğer üyelere karşı aşağılayıcı, alaycı eleştiriler yapmak.
TK-8 Oyunculuğu yetersiz, türkçe bilmiyor vb. bir sebeb ile diğer oyuncuları dışlamak.
TK-9 Dungeonlarda ihtiyacı olan ve sınıfına uygun oynadığı iteme değilde açgözlülük yapıp herşeye zar atmak.
TK-10 Discord'da zindan vb. harici sürekli aynı kişilerle ayrı odalarda takılmak, Ayrı Discord, TS vb. programlar kullanarak gruplaşmak.

Temel kurallara uymayan arkadaşlara ihlal ettikleri kurallara göre; oyun içi etkinliklerden dışlanma, guildden uzaklaştırma ve discord'dan engellenmek gibi yaptırımlar uygulanır.

---------------------------------------------

Guild Kuralları!

(A) Guilde Alım

A-1 İstisnalar hariç ortama direk katılabilecek yüksek level ve leveline uygun takı ve armorlarını almış karakterler olarak belirlenmiştir.
A-2 Bir üye'nin yalnızca 1 karakteri guild'de bulunabilir. 
A-3 Level sınırını karşılayan kişi, guild'den alımına dair haklı bir itiraz gelmemesi durumunda kabul edilir.
A-4 Daha önceden guild'den sebebsiz yere ayrılan yada atılan oyuncular tekrar guilde alınmazlar. (Bu tarz oyuncular guilde geri gelmek isterler ise guild online sayısının en yüksek olduğu bir anda tüm üyelerin onayının alınması gerekir.)
A-5 Genel ve Herkese seslenmeden çok defa insanlarla takışmış terbiyesiz veya kendini bilmez oyuncular guilde alınmazlar. (Bu tarz oyuncular guilde katılmak isterler ise guild online sayısının en yüksek olduğu bir anda tüm üyelerin onayının alınması ve bu tarz oyuncuların katılması için oyuncunun yönetimin belirleyeceği ekstra şartları kabul etmesi gerekir.)
A-6 Guilde alımda yaş sınırı 17'dir. 17 yaş altı oyuncular guilde alınmamakta ve alınması konusunda referans veya kefil istenmektedir.
A-7 Guilde üye alımını sadece Guild Lideri veya Guild Yetkilileri yapabilir.
A-8 Guild'den üye atımını sadece Guild Lideri veya Guild Yetkilileri yapabilir.
A-9 Guild Lideri veya Guild Yetkililerinin olmadığı zamanlarda hertürlü konu ve problem için Guild Yardımcıları'na danışılabilir ve konular Guild Yardımcıları ile paylaşılabilir. Ancak Guild Yardımcıları'nın aldıkları kararı Guild Yetkilileri veya Guild Lideri adalet bozulmadığı, hak yenmediği sürece değiştirebilir.

---------------------------------------------

(B) Oyun içi!

B-1 KÜFÜR KESİNLİKLE YASAKTIR. (PK sırasında aşırı stres altında ağızdan kaçabilecekler dahil değildir.)
B-2 Oyun içi bir itemi çöpe atmadan önce guild chatten yansıtıp kullanmak için ihtiyacı olan varmı diye sorunuz, özellikle craft itemleri.
B-3 Profesyonel ve tecrübeli arkadaşlarınızla girdiğiniz dungeonlarda harfiyen onların komutlarına uymanız gerekmektedir.
B-4 PK sırasında komutçuların verdiği tüm komutlara harfiyen uymanız gerekmektedir.  (Komutçu o an ekipteki en tecrübeli veya bu konuda Guild Lideri tarafından yetkilendirilmiş kişilerdir.)
B-5 Açık Arttırma veya başka yollarla sattığınız şeyler için guild üyelerinin öncelik ve indirim isteme hakları vardır bunu unutmayınız!
B-6 Rakiplerinizle (Düşman guildlerle) ticaret yapmadan önce guild ve ittifak içi ticaret yapmaya çalışın, Rakiplerimize önemli ve değerli item, karakter vb. satışı yasaktır.
B-7 Henüz yapmadıysanız oyunda guild penceresini açıp lütfen guild üye listesinden oyun içi profilinizi düzenleyin. Örnek: İsim/Yaş/Şehir.
B-8 Dost guildlerle kesinlikle olumsuz kontak kurulması yasaktır. Sorun yaşayan EKRAN GÖRÜNTÜSÜ ALIP bizlere iletsin ve discord #kişisel-problemler bölümüne eklesin. Bir sorun yaşadığınızda oyun içi bizlere pm atın. Biz ilgileniriz.
B-9 Partilere ittifak ve dost guild harici dışardan adam almayın.
B-10 Guildde etkin olmayan, parti aramayan, solo takılan veya sadece gruplaşıp birkaç adamla takılan yada bir süredir karakterini geliştirmemiş (yani geliştirme niyetinde olmayan) boş boş takılan karakterleri sabırla takip ediyoruz sabrımız taşdığında bu arkadaşlar guildden uzaklaştırılacaktır.
B-11 Guild sohbetinden veya discroddan birşey sorulduğunda Lütfen ÖLÜ TAKLİDİ Yapmayın BİLEN ARKADAŞLAR CEVAPLASIN! Müsait olmayan arkadaşlar müsait olduklarında muhakkak cevaplasınlar...
B-12 Guildlerin kendi içinde level sistemi vardır. Guild level alması ile ilgili yapılması gereken şeylerle ilgili özveride bulunalım.
B-13 (amk mk aq) bu terimler küfürdür arkadaşlar konuşurken ağızdan kaçması başka birşey ama yazarken kaçan birşey yok isteyerek yazıyorsunuz! YAZMAYIN!!!

(C) Discord Kuralları

C-1 KÜFÜR KESİNLİKLE YASAKTIR. (PK sırasında aşırı stres altında ağızdan kaçabilecekler dahil değildir.)
C-2 Discord zorunludur. Konuşmasanız bile odaya gelip dinleyiniz. Özellikle soru soran arkadaşlar bir zahmet discord'da olsunlar.
C-3 Sorunu olan ve bazı şeylerden rahatsız olan arkadaşlar muhakkak Guild Lideri ve Guild Yetkililerine durumu özel olarak anlatsın.
C-4 Topluluk içinde yönetim kadrosu ve diğer oyunculara ağır eleştiri ve hakaret yasaktır. Bunu yapan arkadaşlar sert bir şekilde uyarı alacaklardır. Kimse Babanızın oğlu değil, lütfen efendi olun.
C-5 Yönetimden arkadaşlara karşı topluluk içinde lütfen saygılı davranınız. Diğer guild üyelerine karşı örnek olunuz. Bir sorun yaşadığınızda bunu muhakkak özel odada guild yöneticileri ile birebir konuşun veya özel pm atınız.
C-6 Discord açıkken lütfen ne oynuyorum özelliğini açın. Kırmızıya almak yasaktır. Müsaitseniz Yeşilde kalsın zaten değilseniz 10 dk. sonra kendiliğinden sarıya alıp afk odasına düşürüyor.
C-7 Zindan - Raid vb sınırlı kişilerle yapılan etkinlikler hariç discord seste olduğunuzda Genel Sohbet kanalında bulunmanız gerekmektedir.
C-8 Henüz yapmadıysanız kullanıcı adınıza sağ tıklatıp discord adınızı düzenleyin. Örnek: Nick - İsim (Yaş).
C-9 Discord profil fotoğrafınıza uygunsuz içerikli resimler koymanız yasaktır.
C-10 Resmi oyunların discord adresleri hariç farklı discord adresleri (guild, topluluk, yayıncı vb.) paylaşmak ve insanları davet etmek yasaktır.

(D) Yönetim Kuralları

D-1 Guild Toplantılarda yönetim ekibinin kendi arasında oy çokluğu ile istişare ederek aldığı standart kararlar sorgulanmadan uygulanır.
D-2 Yönetim ekibinde tüm guildi ilgilendiren kararlar ise üyelerle istişare edilir ve oylanır, çıkan sonuç herkes tarafından kabul edilir.
D-3 Çoğunluğun istemediği ortamı bozan üyeler; uyarı için öncelikle dungeon vb. etkinliklerden sonrasında ise klandan uzaklaştırılır...
D-4 Sadece Guild Lideri ve Guild Yetkilileri üyeleri organize etme, teşkilatlandırma ve yönlendirme hakkına sahiptir.
D-5 Kurallar Guild Lideri tarafından esnetilebilir, genişletilebilir, uygulanabilir, uygulanmayabilir veya değiştirilebilirler.

Facebook'ta Paylaş (353) Beğen Twitter'da Paylaş

SouLSociety