Ashes of Creation Türkiye

Ashes of Creation Türkiye İnceleme

Node Sistemi

Ashes, Node sistemi etrafına kurulmuş bir oyun. Black Desert oynayanlara ‘Node’ sözcüğü tanıdık gelse de Ashes’ın Node’ları biraz daha farklı. Genel olarak Node’lar, oyun haritası üzerinde bulunan gizli ve oyuncular tarafından keşfedilmeyi bekleyen noktalardır. Oyuncular tarafından keşfedilen ve geliştirilmeye başlanan Node’lar aşama aşama yükselirler. Örneğin oyunda geçirdiğiniz 1 hafta sonrasında, ilk sefer uğradığınızda hiç bir şeyin olmadığı boş bir arazinin ikinci seferki ziyaretinizde ufak bir kasabaya dönüştüğünü görmeniz mümkün. Bu kasabanın burada oluşmasının sebebi, bir çok oyuncunun bu kasaba etrafında aktiviteler gerçekleştirmiş olmasıdır. Bu kasabaya yakın bir yerde iyi bir grinding spotu olabilir ve bu spotta kesilen tüm yaratıklar bu kasabanın gelişmesi için ona exp sağlamış olabilir. Veya farklı bir arazi balığı bol bir nehire yakındır ve bu nehirde tutulan tüm balıklar oyunculara exp verdiği gibi nehrin yakınındaki gizli bir Node’a da exp sağlar ve bir de bakmışsınız ki nehire nazır ufak bir kasaba oluşmuş. Ve git gide bu kasabalar bir şehre, bir metropole dönüşebilir. Tabii farklı oyuncu grupları tarafından saldırıya uğrayıp yerle bir olmazsa. Ashes’taki şehirler tıpkı bu şekilde, oyuncuların aktivitelerine bağlı olarak kurulacak ve yıkılabilecekler. Ashes’ın dünyasına şekil vermek tamamen oyuncuların elinde olacak!

Caravan (Kervan) Sistemi

Peki neden kasabaları geliştirip onları bir şehre veya metropole dönüştürmek için uğraşasınız ki? Bu sorunun bir çok cevabı var. Bunlardan bir tanesi de oyunda kervan sisteminin olması ve bu şehirler arasında mal taşıyıp ticaret yapabiliyor olmanız. Silkroad oynayan arkadaşlar hatırlayacaktır. Orada nasıl hayvanlarınıza mal yükleyip o malları bir şehirden alıp öbür şehirde daha pahalıya sattıysanız Ashes’ta da bu sistem aynı şekilde çalışacak. Oyuncular, bir şehirden başka bir şehre mallarını taşımak için kervan sistemini kullanacaklar. Ancak dikkatli olun! Kervan çekiyor olmanız PvP’ye davetiye çıkarmanız anlamına gelebilir.

Crafting Sistemi

Bir çok oyunda tanıştığınız ve nefret ettiğiniz RNG odaklı crafting sistemi Ashes’ta yok! Oyuncuların direkt olarak üzerinde kontrol sağladığı crafting ve gathering sistemleri Ashes ekonomisinin en belirleyici özelliklerinden bir tanesi. Materyalleriniz nasıl elde etmiş olursanız olun, craft edilen her şey crafter’ını yansıtacak. Yani Ashes’ın crafterları ekonomiye gerçekten yön verecek güçte ve konumda olacaklar!

Housing

Biliniyor ki artık MMORPG oyuncuları sürekli savaş sürekli ticaret yapmak dışında biraz da evlerinde dinlenmek isterler. Özellikle biz Türkler “Bir toprağımız olsun.” diye düşünerek oynadığımız her oyunda bir ev veya tarla sahibi olmuşuzdur. Ashes da buna olanak sağlamış. Oyunumuzda 3 tip housing bulunuyor. Bunlardan birincisi ve bana sorarsanız en güzeli, Freehold Housing. Yani, oyunun dünyasının istediğiniz herhangi bir köşesine gidip ev kurabilirsiniz. Bu şekilde kurabileceğiniz evlerin bir çok fonksiyonu olacak. Örneğin bir oyuncu Freehold evini otel olarak kullanıyorken bir diğer oyuncu ticarethane olarak kullanabilir veya bir başkası evini iksir craftlayıp satan bir Alchemy evine dönüştürmüş olabilir. Diğer 2 housing tipi ise instanced housing ve in-node housing. Bunların ikisi de oyuncular tarafından geliştirilip kurulmuş şehirlerdeki apartmanların bir dairesini satın almanızdan ibaret. İkisi arasındaki farkı soracak olursanız ise şimdilik pek fazla detay verilmiş değil. Eve sahip olmanın faydası var. Bu faydaların en başında geleni ise; bir eve sahip olmak sizi evinizin bağlı olduğu Node’a vatandaş yapar ve Node savaşlarında Node’u düşmanlara karşı koruyan kişiler sadece vatandaşlardır. Her ne kadar Node Siege sistemi Open World olsa da, Node’u sadece vatandaşları koruyup kollayabilir. Bir eve sahip olmanın diğer faydalarından başlıca gelenlerinden birisi ise yukarıda bahsettiğim gibi, evinizi bir craft dükkanına veya pazar dükkanına çevirebiliyor olmanız. Örneğin çok gelişmiş bir metropole bağlı bir eviniz olur ve oradaki tek Blacksmith Freehold’u sizde olursa herkes craft yapmak için sizin evinizin önünde kuyruk oluşturur çünkü serverdaki tek Blacksmith evinin sahibi sizsinizdir!

Siege (Kuşatma) Sistemi

Node’lar oyuncular tarafından kurulduğu gibi yine oyuncular tarafından yıkılacaktır. Peki neden birbirimizin şehirlerine saldıralım? Barış içerisinde yaşasak olmaz mı? Olabilir de olmayabilir de. Unutmayın ki, bir Node’un yeterli şekilde gelişmesi için etrafındaki Node’ların yok olması gerekebilir. Örneğin 2 tane yan yana kurulmuş şehir hayal edelim. Bu şehirlerin ikisi de metropol olamayabilir çünkü o 2 şehrin kapladığı alan sadece 1 metropol için yeterlidir. Bu durumda bu iki şehir birbiri ile savaşır. Kazanan şehir metropol olma yolunda devam ederken kaybeden şehir yok olur gider. Not etmekte fayda var. Ashes dünyasında en fazla 5 tane metropol bulunmaktadır. Ashes’taki tek kuşatma sistemi Node kuşatması değil. Özellikle büyük guildlerin ilgisini çekecek kale savaşları da oyunumuzun bir parçası. Ashes’ta toplam 5 tane kale var ve kale savaşları, Node savaşlarının aksine Guild vs. Guild olarak gerçekleşir. Node savaşları ise Open World olup saldırı tarafında herkes yer alabilirken Node’u koruyan tarafta ise o Node’un vatandaşları vardır.

PvP ve PvE

Ashes, hem PvE odaklı hem de PvP odaklı oyuncuları memnun edecek kadar geniş içeriğe sahip. Dungeonlar, Open World Bosslar, Arenalar ve Battlegroundlar, aklınıza gelebilecek her şey, diğer MMOlarda gördüğünüz hemen hemen her şey Ashes’ta da olacak!

Görevler

Ne kadar da sıkıcı bir şey değil mi? Kafasında soru işareti olan NPC’ye git, konuş, bir kaç yaratık kes ve geri dön. Ashes’ta bu yok demeyeceğim çünkü var. Bildiğimiz geleneksel questing sistemi var. Ancak bu sistemin yanında kendi geliştirdikleri özel bir questing sistemi daha olduğunu söylüyorlar fakat henüz ayrıntı vermiş değiller. Harita görevleri, genel/herkese açık görevler ve dinamik görevler Ashes’taki görevlerin bir parçası olacak ve söylenenlere göre oyuncuların çeşitli aktiviteleri doğrultusunda beklenmeyen yerlerde ve beklenmeyen zamanlarda yeni görevler ortaya çıkabilecek.

BENZER SAYFALAR Elyon Online Türkiye  Crimson Desert Türkiye  ArcheAge Unchained Türkiye  GeForce NOW Türkiye  Elyon Online Türkiye  Throne and Liberty Türkiye 

Facebook'ta Paylaş (376) Beğen Twitter'da Paylaş

SouLSociety